p

Financiën - Bank mutaties, BTW aangifte en meer

Naast het versturen van facturen en registreren van uitgaven is het verwerken van overige financiële informatie essentieel voor jouw administratie. Boekhoudservice.nl biedt daarvoor diverse financiële functionaliteiten die het jou gemakkelijk maken. Het inlezen van bank mutaties, berekenen van de BTW aangifte, maken van afschrijvingen of het invoeren van de beginbalans worden allemaal ondersteund. Speciaal voor ZZP'ers die via een BV werken ondersteunen wij ook de registratie van het netto salaris.

OVER- OF INSTAPPEN IS SIMPEL, REGISTREER EN LAAT JE VERRASSEN!

Maak direct een account aan of login met jouw social account. Je krijgt direct 30 dagen gratis toegang!
BTW aangifte
Als ondernemer voor de btw moet je btw-aangifte doen. Je geeft in jouw aangifte de btw aan die je hebt berekend aan jouw klanten, en de btw die je kunt aftrekken. De berekening van de btw-aangifte doet Boekhoudservice.nl automatisch. Optioneel versturen wij de BTW aangifte automatisch naar de Belastingdienst.
Bank mutaties
Het inlezen en verwerken van bankmutaties (afschriften) van jouw (zakelijke) rekening is een belangrijk onderdeel van de boekhouding van jouw zaak. Het is mogelijk om deze mutaties in MT940 formaat te downloaden bij jouw bank en daarna te uploaden naar jouw Boekhoudservice.nl omgeving. Hierdoor hoef jij geen mutaties over te typen en voorkom je fouten.
Afschrijvingen
Een afschrijving in bedrijfseconomische zin is het in de boekhouding tot uitdrukking brengen van de waardedaling van een bedrijfsmiddel over een bepaalde periode. Deze afschrijving vormt een kostenpost in de winst-en-verliesrekening en leidt dus tot een lager resultaat in de verslagperiode.
Aanpassingen
Via aanpassingen is het mogelijk zelf een mutatie (journaalpost) toe te voegen aan jouw boekhouding. Een mutatie (journaalpost) geeft bij boekhouden voor financiële feiten aan welke labels gedebiteerd en gecrediteerd moeten worden. Dit zorgt ervoor dat je correcties of aanvullingen kan doorvoeren binnen jouw boekhouding.
Beginbalans
Als je begint met Boekhoudservice.nl heb je de mogelijkheid om voor het eerste start jaar jouw beginbalans handmatig in te vullen. In de beginbalans voert je de saldi van jouw labels in aan het begin van uw boekjaar. Na het eerste jaar wordt de beginbalans automatisch berekend op basis van de mutaties binnen jouw Boekhoudservice.nl omgeving.